| 
 Sós - magvas aprósütiahogy én készítem  2013.03.31. 19:18 
 Nagyon gyorsan elkészülő sós rágcsálni való.Hozzávalók:  50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 / 2 evk só, 1 cs sütőpor, 2 db tojás, 1 evk tejföl. Tetejére: 1 db tojás, szezámmag, köménymag, szemes mák, stb. Készítése: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, elkeverjük benne a sütőport, ezután a sót is belekeverjük, hozzáajuk a két tojást és a tejfölt majd jól összegyúrjuk, ha szükséges még kevés tejfölt adunk hozzá. - Lisztes felületen kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, különféle formákkal kiszúrjuk, és sütőparírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és különféle megvakkal megszórjuk. - Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 - 18 percig. |