| 
 Zöldbabfőzelékahogy én készítem  2013.04.04. 20:02 Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1,5 - 2 dl tejföl, fél csomag petrezselyem, 2 evk simaliszt, 2 db babérlevél, 3 gerezd zúzott fokhagyma, só, leveskocka vagy ételízesítőpor,  késhegynyi pirospaprika, kevés zsiradék, csipet cukor. Készítése: A tisztított, darabolt zöldbabot feltesszük főlni annyi vízben ami éppen csak ellepi. - Fűszerezzük, sóval, babérlevéllel, leveskockával, zúzott fokhagymával, majd lefedve puhára főzzük. - Közben a lisztből és a zsiradékból világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd besűrítjük vele a főzeléket. - Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, kiforraljuk, egy kevés főzeléket a tejföllel elkeverünk, majd ezt is belefőzzük, ha szükséges utánízetítjük., végül egy csipet cukorral finomítjuk. - Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk. Tipp: ha van otthon egy kis darab szalonnabőr vagy  füstölt kolbász érdemes belefőzni. |