Lencsefőzelék
Katharosz módra 2013.04.04. 20:04

Jönnek a hideg napok, itt az ideje ennek a finom főzeléknek.
Hozzávalók: - 50 dkg lencse, 1 fej vörös hagyma, 3 dkg liszt, 2 db babérlevél, 3 evk olaj, 1 dl tejföl, 1 evk mustár, só, pirospaprika, cukor, ecet, fűstölt hús lé, ha nincs akkor egy leves kocka.
Készítése: - Az átválogatót lencsét jól megmossuk, majd hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára.
- Másnap leszűrjük és a füstölt hús levével felöntjük, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a vöröshagymát, babérlevelet, ha szükséges sózzuk, és puhára főzzük.
- Közben elkészítjük a lisztből és az olajból a rántást, majd a tűzről lehúzva belekeverünk egy kevés pirospaprikát.
- Ha megpuhult a lencsénk belekeverjük a rántást és kiforraljuk, hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, cukrot és végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
|