| 
 Kelkáposztafőzelékahogy én készítem  2013.04.04. 20:07 Hozzávalók:  egy kis fej kelkáposzta kb 1 kg, 3 - 4 szem krumpli, 2 gerezd zúzott fokhagyma, kb 1 - 1,5 dl tejföl, só, bors, majoránna, leveskocka, őrölt köménymag. kevés zsiradék, 2 evk simaliszt. Készítése: A megmosott káposztát kisebb darabokra vágjuk, a hámozott burgonyát kockára vágjuk. Együtt feltesszük főzni annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. -  Fűszerezzük: só, bors, majoránna, őrölt kömény, leveskocka, fokhagyma, lefedjük és puhára főzzük. -  Közben a zsiradékból és a lisztből világos színű rántást készítünk, majd berántjuk vele a főzeléket, kiforraljuk, végül ízlés szerint tejföllel dúsítjuk, szükség szerint utánízesítjük. -  Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk. |