| 
 Tejfölős - áfonyás kuglófahogy én készítem  2013.04.28. 16:22 
 A tejföltől nagyon finom, zamatos lessz az állaga, csak ajánlani tudom.Hozzávalók:   2,5 csésze finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 tk. só, 226 gr vaj / margarin /, 1 csésze kristálycukor, 1 csésze világosbarna cukor, 4 db tojás, 1 tk vanília kivonat, 2 dl tejföl, 10 dkg vörös áfonya, 2 tk reszelt citromhéj. - Máz:  1/4 csésze citromlé, 2,5 csésze porcukor, kikeverni. Készítése: a száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban. - A puha vajat a kétféle cukorral, és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, egy robotgép segítségével. Továbbra is keverve, kisebb adagokban kozzáadjuk a  vanília kivonattal elkevert tojásokat, duplálája habositjuk. - Ezután kisebb fokozatra állítjuk a robotgépet és háromszori adagban belekeverjük a tejölt és a lisztet. - Egy kevés liszttel átforgatjuk az áfonyát, majd egy keverő lapát segítségével a masszába forgatjuk. - Egy kikent, lisztezett kuglófformába kanalazzuk, tetejét elsimítjuk. - Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb.55 - 60 percig, tűpróba! - A sütőből kivéve 20 percig a formában  hagyjuk hűlni, ezután rárcsra borítjuk és megvárjuk amíg kihűl. Végül rácsurgatjuk a cukormázat, és száradni hagyjuk.  John Barriceli " Everyday Baking "cimű műsorából való ez a recept. Nagyon szeretem ahogy készíti a süteményeit, úgy gondoltam tesztelem, hogy milyen lehet, hát tényleg finom! |