| 
 Medvehagymás túrópogácsaahogy én készítem  2013.05.12. 20:46 
 A medvehagymától nagyon finom az íze, kissé langyosan a legjobb.Hozzávalók:  2,5 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 mk cukor, 55 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 25 dkg tehéntúró, 1/2 evk só, 15 dkg tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelni való sajt. kb 12 szál apróra vágott medvehagyma.  Készítése: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a túróval, hozzákeverjük a sót. Ezután összegyúrjuk az élesztős tejjel, tejföllel, és a két tojássárgájával. -  Letakarva 20 percig pihenni hagyjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma felével és összehajtjuk. -  Hajtogatás: a tészta harmadát behajtjuk a harmadáig, majd a harmadik harmadát ráhajtjuk, az igy kapott tésztát szintén háromba hajtjuk, letakarva tíz percig pihenni hagyjuk. - Tíz perc múlva ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, és hajtogatjuk. Újabb tíz perc múlva újjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojások fehérjével, reszelt sajttal megszórjuk, és ízlés szerint kockára vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. - Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített / légkeverés /  sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. - Ebből a mennyiségből két nagy tepsivel lesz, nagyon kiadós. |