| 
 Keleti csirkenyársahogy én készítem  2013.05.12. 20:47 
 Nagyon finom, ízletes, könnyű nyári étel.Hozzávalók: -  6 db nyárshoz:  80 dkg filézett csirkefelsőcomb. -  Pác: 1 evk méz, 1 evk kristálycukor, 2 evk vörösborecet, 4 evk ketchup, 3 evk sötét szójaszósz, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ekv mustár, 2 tk Erős Pista, 4 evk olaj. Készítése: A páchoz valókat egy tálban összekeverjük. A húst feldaraboljuk kb 3 darabra egy-egy combbót. Ezután a pácba forgatjuk, lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük, de az sem baj ha ez két nap lesz. - Másnap bambusznyársra fűzzük a pácolt húsokat, és forró elektromos vagy faszén parázs felett oldalanként 3 percig sütve, de ne feledjük, hogy négy oldala van a nyársnak megsütjük. Közben a páclével kenegetjük. - Friss salátával és petrezselymes burgonyával tálaljuk. |