| 
 Májas kifliahogy én készítem  2013.05.20. 17:32 
 Ez egy régi, jól bevált receptem, gyorsan elkészül, és nagyon finom.Hozzávalók:  1 cs leveles vajastészta  / 50 dkg /, 25 - 30 dkg csirkemáj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, majoranna, kevés ételízesítőpor, olaj, tetejére: 1 db tojás, reszeltsajt vagy szezámmag. Készítése:  A finomra vágott hagymát egy csipet sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a késsel elkapart májat, az apróra vágott petrezselymet, a fűzsereket és kevergetve pár perc alatt pegpirítjuk, Kicsit hűlni hagyjuk. - A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti háromszögekre vágjuk, egy - egy kiskanál tölteléket teszünk rá, majd felteketjük. - Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal,vagy szezámmmaggal. - Sütés előírás szerinti forró sütőben. |