| 
  Mogyorós sütemény ananásszalahogy én készítem  2013.06.16. 22:59 
 Finom ízletes sütemény.Hozzávalók:  20 dkg mogyoró / mandula vagy dió /, 10 dkg finomliszt, 1,5 tk sütőpor, 1/4 tk só, 25 dkg puha vaj vagy margarin, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 6 db tojás, 15 dkg tejföl. - Tepsihez: vaj, zsemlemorzsa. Készítése:  Az ananászt 2 centis kockákra vágjuk, majd papírtörlőn leitatjuk a levét. - A finomra darált mogyorót elkeverjük a liszttel és a sütőporral. - A puha vajat a kétféle cukorral egy robotgép segítségével 2 perc alatt jól elkeverjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt, és fokozatosan adagolva a mogyorós lisztet is beleforgatjuk. - Egy 25x35 centis tepsit kivajazunk és morzsával megszórjuk, belesimítjuk a tésztát, rátesszük az ananászt. - Sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc, tűpróba. - Forrás: Stahl |