| 
 Mexikói tüzes húsgombócokKatharosz módra  2013.06.30. 21:51 
 A csípős ízeket kedvelőknek ajánlom ezt a különleges ételt.Hozzávalók:  60 dkg darált csirkemell vagy combfilé, 3 gerezd fokhagyma, fél csomag petrezselyemzöld,  só, őrölt bors, 1 - 2  db tojás, csípős paprikakrém vagy 1 db chilipaprika, 25 dkg füstölt bacon szalonna, 2 evk olaj. Salátához:  20 dkg konzervkukorica, 20 dkg vörösbab konzerv, 1 nagyobb lilahagyma, 1 cs újhagyma, 1 pritaminpaprika, 2 evk borecet, citromlé, 2 evk olívaolaj, só, bors, csípet cukor. A tüzes mártáshoz: 1,5 - 2 dl ketchup, 1 chilipaprika vagy csípős paprikakrém, 1 ág rozmaring, 1 csokor metélőhagyma. Készítése: - A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, a finomra vágott chilit vagy a paprikakrémet, tojást és jól  összedolgozzuk. Ezután  olajos kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk és a  vékony szalonna szeletekbe tekerjük. - Olajjal kikent hőálló tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük kb 25 - 30 perc alatt. - A salátához lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat, a kisebb kockára vágott paprikát. Ezután megöntözzük a borecettel, citromlével, olajjal, megszórjuk a sóval, borssal, cukorral és átforgatjuk, hidegre tesszük, hogy kicsit egybeérjenek az ízek. - A mártáshoz finomra vágjuk a rozmaringot a hagymát és a chílipaprikát, majd a ketchuppal elkeverjük. - A kész húsgombócokat a salátával, mártással és tortillával tálaljuk. |