| 
 Mákos muffin rumos meggyelKatharosz módra  2013.07.07. 21:07 
 A muffinokat nagyon szeretem minden formában, ez egy újabb recept a gyűjteményemben.Hozzávalók: -  20 dkg finomliszt, 7 dkg darált mák, 1 cs. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj, 3 db tojás, 22 dkg kristálycukor, csípet só, 1 cs. vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 1 dl tej, 15 dkg rumos meggy vagy meggybefőtt. - Mázhoz:  10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evk főzőtejszín. Készítése: - A lisztet elkeverjük, a mákkal, fahéjjal, sóval és a sütőporral. - A kétféle cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a reszelt citromhéjat és a margarint hozzáadva tovább keverjük. - Ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a tejet, végül a magozott meggyet is. - Egy közepes méretű, bélelt muffin sütőbe kanalazzuk. - Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig, tűpróba. - A sütőből kivéve a formában hagyjuk pihenni még 10 percig. - A mázhoz valókat a cukor kivételével vízgőz felett felolvasztjuk, majd levéve belekeverjük a porcukrot, kicsit hűlni hagyjuk, majd a muffinok tetejére kanalazzuk, közepébe meggyet nyomunk. -  Érdemes hidegre tenni, hogy a máz  hamarabb megdermedjen  rajta. - Az eredeti receptben csak 15 dkg liszt van írva, de így nagyon lágy volt sütés előtt, ezért legközelebb + 5 dkg lisztet adok hozzá, mivel nagyon finom, ennyit módosítok rajta. Tipp: Csokimáz helyett, citrommázzal is bevonhatjuk, jól illik hozzá. |