| 		
		 
 kelt kuglóf
Katharosz módra  2013.08.01. 21:21 
 
 Pehely könnyű, finom reggeli vagy uzsonna kalács.  
Hozzávalók:   2,7 dkg élesztő,  4 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 mk só, 60 dkg finom liszt, kb 3,5 dl langyos tej, 10 dkg olvasztott langyos vaj, mazsola, cukrozott citrom és narancs héj. 
Készítése: -  1,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 evk porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 
-  A sót elkeverjük a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt, élesztős tej, tojások sárgája, cukros tej, / DE A TEJET CSAK FOKOZATOSAN ADAGOLJUK HOZZÁ !!! /,  tésztát dagasztunk. 
-  Majd a vége felé beledolgozzuk az olvasztott langyos vajat, mazsolát, cukrozott citrom és narancs héjat. 
-  Kelni hagyjuk, majd ha megkelt kicsit átgyúrjuk és egy zsírozott, lisztezett, nagyméretű kuglóf formába rakjuk és ismét megkelesztjük. 
-  Sütés 180 - 200 fokra előmelegített  sütőben kb 40 - 45 percig, tűpróba!  Ha nagyon sülne a teteje alufóliával letakarjuk. 
-  Ha megsült rácsra borítva kicsit hűlni hagyjuk. 
- Tipp: én a dagasztást a kenyérsütő gépemmel végeztem. 
 |