Túrós - kiflifelfújt
Katharosz módra 2013.09.25. 19:47

Ezt a finom receptet a kolléga nőmtől hallottam a minap és úgy gondoltam ezt ki kell próbálnom, nálunk felkerült az étlapra, kiváló második fogás egy finom leves mellé.
Hozzávalók: - 7 - 8 db szikkadt kifli, 9 dl tej, 6 db tojás, 5 dkg vaj, 50 dkg túró, 4 cs vaníliás cukor, kb 12 dkg porcukor, 4 púpozott evk kristálycukor, fél citrom reszelt héja, mazsola ízlés szeint., csípet só, a tepsihez: vaj és morzsa.
Készítése: - A túrót elkeverjük a tojások sárgájával a porcukorral a 2 cs vaníliás cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. / a mazsolát előtte forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük /
- A tejet felforraljuk 1 evk kristálycukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és 5 dkg vajjal.
- Közben a kifliket karikára vágjuk és egy mélyebb tálba rakjuk, majd adagokban rámerjük a tejet és óvatosan rázogatjuk, hogy mindenhol egy fomán felszívja.
- Egy tűz álló sütő formát vajjal kikenünk és morzsával megszórjuk.
- A túrós krémet óvatosan a kiflikhez keverjük, majd a négy tojás fehérjét 1 evk cukorral cukorral és egy csípet sóval keményre verünk és a túrós kiflikhez forgatjuk.
- Ezután a sütőformába öntjük, sütés 180 - 190 fokra előmelegített sütőben kb 40 - 45 perc, tűpróba.
- A sütési idő vége felé felverjük a maradék 2 tojás fehérjét, 2 kanál cukorral és a felfújtra simítjuk, majd rövid időre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab egy kis színt kap rajta.
|