Karfiolleves
Katharosz módra 2013.09.29. 18:42

Ezzel az egyszerű, de finom levessel szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak.
Hozzávalók: - 80 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 1.5 dl tejföl, 1 leveskocka, 1 csomag petrezselyem, 1 evk liszt, zsiradék, kevés pirospaprika, só, kevés tej.
Készítése: - A rózsáira szedett, megtisztított karfiolt hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, egy kevés tejet, felforraljuk, majd a tűzet mérsékelve puhára főzzük.
- Közben a karikára vágott répákat egy csípet sóval kevés olajon, megpároljuk.
- Ha a karfiol már megpuhult hozzáadjuk a párolt répát is.
- A lisztből és olajból világos rántást készítünk, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet, majd a tűzről lehúzva egy kevés pirospaprikát keverünk bele, és a leveshez adjuk, kiforraljuk.
- Végül a tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel, hőkiegyenlítést végzünk és a leveshez adjuk, szükség szerint után ízesítjük.
|