| 
 Citomkrémes roládKatharosz módra  2013.11.03. 22:57 
 Különleges megjelenése miatt ünnepi alkalmakra is kiváló, az átlagos édességekhez képest sokkal könnyedebb és üdébb ízű desszert, mely puha, krémes állagának köszönhetően könnyen fogyasztható, mérete miatt pedig megfelelően kiadós. A kicsik és a nagyok kedvence is lehet.Hozzávalók: - Piskótához: 7 db tojás, 7 evk liszt, 7 evk cukor, késhegynyi sütőpor, 2 evk szemes mák, 1 evk olaj, csípet só. - Krémhez: 3 tojássárgája, 2 db citrom leve és reszelt héja, 1 púpozott evk vaníliás pudingpor, 15 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 3 evk porcukor, 1 cs habfixáló. Készítése: - A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját, a cukor egyharmadával és az olajjal fehéredésig verjük fel. - A fehérjét a maradék cukorral és egy csípet sóval habbá verjük, majd óvatosan a két habot egymásba forgatjuk egy fakanállal. - A lisztet elkeverjük a mákkal, majd kanalanként a tojásos habba forgatjuk. - Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű tepsit, belesimítjuk a masszát. - Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 - 18 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, csak a vége felé. - A kisült piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt majd feltekerjük, rácsra téve hűlni hagyjuk. - A krémhez a tojások sárgáját, a citromok levét és reszelt héját, cukrot és a pudingport kikeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. - A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét és hűlni hagyjuk. - Egy mélyhűtőben lehűtött tálba felverjük a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, a kihűlt mascarponés krémet átkeverjük, vagy habosítjuk és a tejszínhabba forgatjuk. - Megkenjük a piskótát, egy keveset a tetejére is hagyjunk, ízlés szerint díszítjük, szemes mákkal megszórjuk. - Hidegre tesszük pár órára.   |