Skót sütemény
Katharosz módra 2013.11.12. 22:22

Ez egy ronda, de finom rágcsálni való, ne ítélj elsőre, lehet, hogy nem szép, de az íze kárpótol ha megkóstolod! Pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók: 1,5 csésze kristálycukor, 5 evk kakaópor, 1/2 csésze tej, 1/2 csésze margarin, 3 csésze zabpehely, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs kókuszreszelék, sűrű szilvalekvár, birsalmasajt.
Készítése: - Elkeverjük a cukrot a kakaóval és a tejjel, majd lassú tűznél kevergetve felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a margarint felolvasztjuk benne, belerakjuk a zabpelyhet és még mindig lassú tűzön főzzük egy picit.
- Levesszük a tűzről és belekeverünk 1 csípet sót, a vaníliás cukrot, végül a kókuszreszeléket is, sűrűnek kell lennie.
- Kicsit hűlni hagyjuk.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tálcára egy teáskanállal kis halmokat rakunk, a közepébe, szilvalekvárt és birsalmasajtot teszünk vegyesen. / ízlés szerint /
- Én nedves kézzel kis golyókat formáltam, picit ellapítottam a közepébe lévő kis mélyedésbe tettem a lekvárt és a birsalmasajtot. / kissé ragacsos a massza /
- Másnapig száradni hagyjuk.
- Ezután egy jól záródó dobozban napokig el áll.
Tipp: ízesíthetjük még rumaromával és egy kevés feketekávéval is.
|