San Remoi töltött sonka
Katharosz módra 2014.01.11. 19:23

Nagyon régóta ismerem ezt a receptet, anno a Thököly étteremben ettünk először, rögtön felvettük a családi kedvencek közé és bizony jó néhányszor készült már az elmúlt 30 évben.
Hozzávalók: - 10 szelet sonka, 15 dkg sajt, 25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, só, bors, ételízesítőpor, kakukkfű, olaj.
Panírozázhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Sütéshez: olaj.
Ketchupos tartárhoz: - 1 adag majonéz, mustár, só, fehérbors, cirtomlé, cukor, tejfől vagy tejszín, ketchup, kikeverjük és hídegre tesszük.
Készítése: - A finomra vágott hagymát egy csípet sóval, megfonnyasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fűszerezzük: sóval, borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel, elkeverjük és a zsírjára sütjük. Hűlni hagyjuk.
- Összeállítás: egy szelet sonkára teszünk egy sort a gombából, erre sajtot, majd befedjük egy másik szelet sonkával, hús tűvel összetűzzük mind a négy oldalát. A tölteléket úgy tegyük rá, hogy teljesen ne érjen a sonka széléig!
- A többi sonkával is így járunk el.
- A töltött sonkákat óvatosan bepanírozzuk a szokásos módon, liszt, tojás, morzsa.
- Ezután felmelegített olajban mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőn a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
- Eltávolítjuk a hús tűket, átlósan elvágjuk.
Tálalás, rizzsel, hasábburgonyával és ketchupos tartárral.
|