Magyaros csirkemáj
Katharosz módra 2014.01.19. 00:21

Könnyűnek nem igazán mondható ez az étel, de néha be lehet iktatni az étlapra, mivel a máj tele van vitaminokkal, tehát jótékony hatása van a szervezetünkre. Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy villám gyorsan elkészül.
Hozzávalók:- 50 dkg csirkemáj, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, vegeta, majoranna, piros arany, zsir vagy olaj.
Készítése: - Lecsós alap: A szálasra vágott hagymát zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk.
- Ezután megszórjuk a paprikával átforgatjuk és hozzá adjuk az ízlés szerint feldarabolt hámozott paradicsomot és zöldpaprikát.
- Fűszerezzük: só, bors,vegeta, piros arany, majd lefedve majdnem készre főzzük.
- Közben feldaraboljuk a májat, ujjnyi darabokra vagy ízlés szerint és hozzáadjuk a lecsós alaphoz, megszórjuk majorannával, átforgatjuk és készre főzzük, szükség szerint ízesítjük.
Főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
|