| 		
		 
 Magyaros csirkemáj
Katharosz módra  2014.01.19. 00:21 
 
 Könnyűnek nem igazán mondható ez az étel, de néha be lehet iktatni az étlapra, mivel a máj tele van vitaminokkal, tehát jótékony hatása van a szervezetünkre. Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy villám gyorsan elkészül.  
Hozzávalók:-  50 dkg csirkemáj, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, vegeta, majoranna, piros arany, zsir vagy olaj. 
Készítése: - Lecsós alap: A szálasra vágott hagymát zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk. 
- Ezután megszórjuk a paprikával átforgatjuk és hozzá adjuk az ízlés szerint feldarabolt hámozott paradicsomot és zöldpaprikát. 
- Fűszerezzük: só, bors,vegeta, piros arany, majd lefedve majdnem készre főzzük. 
- Közben feldaraboljuk a májat, ujjnyi darabokra vagy ízlés szerint és hozzáadjuk a lecsós alaphoz, megszórjuk majorannával, átforgatjuk és készre főzzük, szükség szerint ízesítjük. 
Főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk. 
 |