Receptek : Mexikói húsgombóc - chilis babbal |
Mexikói húsgombóc - chilis babbal
Katharosz módra 2014.02.15. 19:01

A csípős étkeket kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a finom egytálételt. A Mexikói húsgombócot ötvöztem a chilis bab receptemmel kicsit másként, nagyon izgalmas lett!
Hozzávalók: - Húsgombóc: 45 dkg darált hús, 1 db tojás, 2-3 evk kukoricaliszt, 2-3 tk mexikói fűszer / Takó /, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 fej vöröshagyma, só.
- Sütéshez: olaj.
- Chilis bab: 4 doboz vörösbab konzerv, 1 doboz darabolt paradicsom konzerv, 1/2 doboz kukorica konzerv, 1 fej vöröshagyma, 1/2 db piros kaliforniai paprika, chilisbab alap, só, csípet cukor, olaj.
Készítése: Húsgombóc: az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk a finomra vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát, majd kb fél órára hidegre tesszük.
- Közben elkészítjük a chilis alapot, a felhevített olajon kevés sóval megpároljuk a finomra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a paradicsomot és az apró kockára vágott paprikát, kicsit átforgatjuk és megszórjuk bőven a chilis alappal, sózzuk és egy kicsit össze főzzük, közben felöntjük vízzel, de csak óvatosan nehogy túl híg legyen.
- Ha már kellően össze rotyogott, mehet bele a bab és a kukorica is, szükség szerint víz, chilis alap, csípet cukor, beállítjuk az ízét ízlés szerint, csípősnek kell lennie.
- Amíg fő az alap a húsból vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk és olajon elősütjük őket, majd a babhoz adjuk és együtt készre főzzük.
|