Csokoládé öntet
Katharosz módra 2014.03.15. 20:51

Nagyon finom és könnyen elkészíthető, kitűnő kísérője lehet többféle édességnek.
Hozzávalók: - 3 dl tej, 2 cs. vaníliás cukor, 11 dkg cukor, 10 dkg 60% étcsokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 5 dkg kakaópor, 15 gramm liszt, 0.5 dl rum.
Készítése: 8 dkg cukrot, a kakaóport, a lisztet, 0,5 dl hideg tejet és a tojások sárgáját egy habverővel simára keverjük.
- A darabokra tördelt csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az előbbiekhez keverjük.
- Közben a maradék 2,5 dl tejet felforraljuk a 3 dkg cukorral és a két csomag csomag vaníliával, ezután egy habverő segítségével lassan adagolva a forrásban lévő tejhez adjuk, folyamatos keverés mellett.
- Egy kis ideig alacsony hőfokon tovább keverjük, de vigyázzunk NE FORRALJUK fel, a tűzről levéve egy rövid ideig tovább keverjük. Hozzáadjuk a rumot.
- Majd adagokban belekeverjük az időközben kemény habbá vert tejszínt.
- A tejszínt könnyebb felverni, ha jól le van hűtve és a tál is amiben felverjük.
- A tálat érdemes előtte mélyhűtőbe tenni, így biztos a siker.
Ezt a finom öntetet használjuk a Gundel - palacsintánál, stb.
Forrás: egy régi Vidék íze újság.
|