| 
 Töltött oldalasKatharosz módra  2014.04.13. 18:53 
 Mivel a dagadott nem igazán kedveljük, ezért találtam ki, jó pár évvel ezelőtt ezt a hús ételt. Nagyon finom ízletes és hidegen is kitűnő fogás lehet.Hozzávalók:  kb 1,80 kg oldalas egyben, 20 dkg csirkemáj, 25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 3-4 db zsömle, 1 csokor petrezselyem, 2 db tojás, só, bors, ételízesítőpor, olaj, zsír, 3 dl tej a zsöle áztatásához. Készítése: Töltelék: a finomra vágott hagymát egy csípet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk és a zsírjára sütjük. - Ezután hozzáadjuk a késsel elkapart májat, kevergetve készre pirítjuk, szükség szerint ízesítjük, sóval, borssal, ételízesítővel, végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is. - A langyos tejbe áztatott és kinyomkodott zsömléket és a tojásokat a májas alapba dolgozzuk,  ízesítjük. - Az oldalast a hentessel felszúratjuk. Az előkészített húst sózzuk, borsózzuk, majd megtöltjük a töltelékkel, a nyílást hústűvel betűzzük. - Egy nagyobb magas falu zsiradékkal kikent tesibe fektetjük a húst, köré szójuk a fokhagymát, kb 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával szorosan lefedjük, forró sütőbe tesszük. - Kb 1,30 perc alatt puhára pároljuk, ekkor kitakarjuk és a zsírjával locsolgatva pirosra sütjük.  Ízlés szerinti körettel tálaljuk. |