Kókuszos őzgerinc
Katharosz módra 2014.07.13. 21:20

Kiadós, könnyen, gyorsan elkészülő csemege, kókusz imádok figyelmébe ajánlom!
Hozzávalók: Kókuszos réteg: 5 dl tej, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg finomliszt, 20 dkg kókuszreszelék, 1 tk. zselatin, 2 evk kókusz.
- Kakaós töltelék: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evk kakaópor, 2 dl tejszín, 1 evk rum aroma,10 dkg darált keksz, 18 dkg tördelt keksz, 5 kocka csokoládé.
Készítése: egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal / pár helyen vajjal megkenjük, könnyebben benne marad /.
- A zselatint kevés hideg tejben elkeverjük és felmelegítjük.
- A kókuszos részhez a tejet, a kétféle cukrot és a lisztet simára keverjük, majd kevergetve felfőzzük, krém állagúra.
- A tűzről levéve belekeverjük a zselatint és beleforgatjuk a kókuszreszeléket, majd hűlni hagyjuk.
- A kihűlt massza 3/4 részét vizes kanállal vagy kézzel egyenletesen a formába nyomkodjuk.
- Kakaós töltelék: a tejszínt, vajat, cukrot, kakaóport, csokoládét, kevergetve felmelegítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a rumaromát, a darált kekszet és a darabokra vágott, tördelt kekszet jól elkeverjük a kakaós masszával, kicsit hűlni hagyjuk.
- A kihűlt kakaós tölteléket a kókusszal bélelt őzgerinc formába simítjuk, majd befedjük a maradék fehér kókusz réteggel.
- Ezután a lelógó folpackot ráhajtjuk és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, majd egy kókusszal meghintet tálcára borítjuk, oldalára ízlés szerint kókuszreszeléket nyomkodunk, így nem lesz ragacsos, végül csokoládé forgáccsal díszítjük.
|