| 
 Kólás-kókuszos kockaKatharosz módra  2014.09.01. 20:55 
 Nagyon finom krémes süti, a kóla ízét csak a mázon lehet érezni.Hozzávalók: Tészta: 4 db tojás, 12 evk kóla, 20 dkg cukor, 20 dkg finomliszt, 1 evk kakaópor, 1/2 csomag sütőpor, csípet só, 3 evk olaj. - Krém: 7 dkg finomliszt, 2 db tojássárgája, 1/2 liter tej, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék. - Máz: 3,5 dl kóla, 1 tasak csokoládé puding, 5 evk cukor. Készítése: Tészta - a tojások sárgáját, a cukrot  és a kólát habosra keverjük. - Elkeverjük a lisztet, sót, sütőport és a kakaóport, majd a tojásos masszába dolgozzuk, adagokban, belekeverjük az olajat is, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is. - Ezután egy 25 x 35  centis sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 160 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt, tűpróba. - Ha megsült a papírt eltávolítjuk róla és hűlni hagyjuk. Krém: simára keverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot,  5dkg porcukrot, liszttel és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket és hűlni hagyjuk. - Közben a maradék porcukorral habosra keverjük a margarint, végül a teljesen kihűlt kókuszos krémmel összedolgozzuk. - Összeállítás: a kihűlt tésztánk szélét egyenesre körbe vágjuk, majd egy tepsibe fektetjük az így kapott lapot, rákenjük a kókuszos krémet, és egy rövid időre a mélyhűtőbe tesszük. - Máz: simára keverjük a pudingport, cukrot és a kólát, majd kevergetve felfőzzük a tűzről levéve továbbra is kevergetve langyosra hűtjük. - A hűtőből kivett süteményre öntjük és szétterítjük rajta a mázat, a tepsi mozgatásával, kenni nem szükséges. - A kész süteményt másnapig hidegre tesszük. Tipp: ha a levágott tésztánk kisebb lenne,mint a tepsink, érdemes a hiányzó részt sütőpapírral kitölteni, így nem folyik le a máz, levehető oldalú tepsit használtam. Forrás: Nosalty |