| 
 BanánkuglófKatharosz módra  2014.10.02. 20:53 
 Ízletes és finom egy kicsit töményebb állagú kalács, tea vagy kávé mellé kiváló.Hozzávalók:  12 dkg puha margarin, 24 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 db tojás, 1 dl tej, 30 dkg banán / héj nélkül /, 40 dkg finomliszt, 1 cs.sütőpor, csípet só, 5 dkg csokoládé lencse. Formához: vaj, liszt. Készítése: A lisztet, sót, sütőport és a csokilencsét összeforgatjuk. - A banánokhoz öntünk  egy keveset a tejből és turmixoljuk - Habosra keverjük a margarint a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, ezután a banánt és a tejet is hozzá adjuk. - A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd óvatosan a  tojásos masszába forgatjuk. - Ezután adagokban a lisztet is beleforgatjuk. - Egy kivajazott és lisztezett kuglóf formába öntjük a masszát. - Sütés 180 fokon kb 55-60 percig, tűpróba. - Rácsra borítva hűlni hagyjuk.   |