Búrkifli
Katharosz módra 2014.10.12. 17:55

Isteni finom, hab könnyű állagú, a gyerekkoromat idéző sütemény.
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta / fagyasztott /,12 + 4 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 db tojás, pár csepp citromlé, kevés tej.
Készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a citromlével de amikor már kezd hab állaga lenni fokozatosan hozzá adjuk a kétféle cukrot is.
- Ezután óvatosan beleforgatjuk a 12 dkg darált diót.
- A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd három részre osztjuk, a diós habot egy habzsák segítségével az egyik szélére nyomjuk, a másik szélét tojássárgájával megkenjük.
- Ezután óvatosan feltekerjük, darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsíbe rakjuk, tejes tojássárgájával lekenjük, darált dióval megszórjuk.
- Sütés 200 fokra előmelegített sütőben, kb 20 percig.
Tipp: a leveles tészták többféle kiszerelésben kaphatók, amit én használtam, abban 4 tömb volt, kb 40 centiméter hosszúságúra nyújtottam, és egy kicsit kiszélesítettem, 16 db lett belőle.
|