Gombás vagdalt
Katharosz módra 2014.10.12. 17:55

Érdemes elkészíteni a vagdaltat ebben a változatban is. A gombától sokkal könnyebb és szaftosabb állagú lesz.
Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg gomba,1 db tojás, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 db zsömle, só, bors, zsemlemorzsa, olaj.
Készítése: A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megpároljuk, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is.
- Ezután a darált húshoz adjuk a beáztatott kinyomkodott zsömlével együtt, majd a durvára reszelt gombát, a finomra vágott petrezselymet, a tojást és a fűszereket, összedolgozzuk, ha szükséges kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
- Ízlés szerint formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen meleg olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
- Tetszés szerinti körettel és zöld salátával tálaljuk.
Tipp: a gomba miatt kicsit lágyabb, könnyebb lesz az állaga, ezért a formázáshoz egy kanalat szoktam használni.
|