| 
 Zserbógolyó egyszerűenKatharosz módra  2015.01.11. 21:01 
 Pillanatok alatt elkészül ez a remek finomság, nagyon mutatós, bármilyen alkalomra kiváló csemege.Hozzávalók:  15 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió, kb 17 dkg baracklekvár, 15 - 20 dkg 60% étcsokoládé, 1 evk olaj. Készítése:  a kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. - Ezután kb diónyi golyókat formálunk belőle, nálam 2,5 dkg-os, sütőpapíros tálcára rakosgatjuk, majd hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. - A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit és kevergetve feloldjuk benne. - A lehűlt golyókat egy villára rakjuk és óvatosan rákanalazzuk az olvadt csokit, a felesleget hagyjuk lecsurogni. - Darált dióval díszítjük, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta. Tipp: én kissé darabos házi őszibaracklekvárt használtam hozzá. Forrás: net. |