| 
 Tejszínes spárgalevesKatharosz módra  2015.05.25. 22:03 Itt a spárga szezon, eddig nem nagyon jött be a családomnak, most újra próbálkozom, ez a finom leves nálunk bevált. elkészítés
    Megtisztítjuk  a zöldségeket, a répát félbe vágjuk és ferdén felszeleteljük, a  karalábét vékony hasábokra, a hagymát és a petrezselymet finomra  aprítjuk, a fokhagymát préseljük, a paradicsomot hámozás után a  paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.A megmosott spárga végeit lepattintjuk, majd kb három centis darabokra vágjuk, a fejrészét külön rakjuk.A vajon kevergetve kevés sóval és cukorral párolni kezdjük a zöldségeket a spárga fejek kivételével. Ezután megszórjuk a fűszerpaprikával és liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, felforraljuk és belerakjuk a maradék spárgát, majd készre főzzük.Közben a vajból, lisztből, tojásból sóval galuskát készítünk, kicsit  lágyabb legyen, mint ahogy azt szoktuk csinálni, nem tévedés a  rétesliszt.Ha megpuhultak a zöldségek egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe. Végül hozzáadjuk a tejszínnel elkevert petrezselymet, kiforraljuk, ha szükséges után ízesítjük.   |