| 
 TiramisuKatharosz módra  2016.01.14. 21:45 hozzávalók / 6 adag elkészítés
Krémhez
    Tegyünk  fel egy edénybe kevés vizet melegedni, közben egy tálban, ami  illeszkedik majd rá, egy kézi habverővel keverjük jól el az egész  tojásokat a cukorral.Ha forrni kezd a vizünk, mérsékeljük a hőt alatta, rátesszük a  tálat, és gyakran megkeverve addig kell melegítenünk, amíg csípős nem  lesz. Vigyázzunk, nehogy leragadjon, vagy megfőjön a tojásos masszánk.Eközben felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínt, egy előtte behűtött tálban, majd hidegre tesszük. A zselatint kevés langyos vízbe áztatjuk.  A mascarponét simára keverjük.A csípősre melegedett cukros tojásunkat levesszük a gőzfürdőről,  majd egy gépi habverő segítségével maximális fokozaton kihűlésig verjük,  habosítjuk! Ezzel a művelettel ne legyünk türelmetlenek, mert ha nem hűl ki teljesen  a krémünk folyós lesz!!!Ha teljesen kihűlt a tojás krémünk jöhet az összerakás. A felvert  tejszínhez először a kikevert mascarponét adjuk hozzá kisebb adagokban,  de csak óvatosan, ne törjük össze a habot. Ezután szintén kisebb adagokban mehet bele a tojáskrém is.A beáztatott lapzselatinról leöntjük a vizet, majd alacsony hőfokon  kevergetve feloldjuk, forralni nem kell, ha feloldódott, már készen is  van. Ez a művelet 15-20 másodperc alatt megvan.Ezután egy kézi habverő segítségével vékony sugárban elkeverjük a krémben. 
Piskótához
    Előkészítünk egy magas peremű tepsit, ha lekapcsolható oldalú az még jobb, a tálalásnál könnyebbséget jelent. Jöhet az összeállítás.A kávét keverjük el a cukorral és ízlés szerinti rummal, majd  egyenként mártsuk meg a piskóták egyik felét benne 2-3 másodpercig,  vigyázzunk, ne áztassuk el. Ezután szorosan egymás mellé rakjuk a formánkba.Rámerjük a krém felét, elsimítjuk rajta, majd ismét egy sor kávéba  mártott piskóta jön rá, ezután a krém másik felével betakarjuk, szépen  eloszlatjuk rajta. Végül egy éjszakára hidegre tesszük. Ez alatt az ízek  is jól összeérnek.Másnap kakaóporral meghintve tálaljuk.   |