| | Receptek : Körtés- túrós- karamellás pite | 
 
 Körtés- túrós- karamellás piteKatharosz módra  2016.04.10. 22:53 
Nagyon finom krémes állagú desszert, az év bármely szakában érdemes elkészíteni. hozzávalók / 4 adag  elkészítés
Tészta
    A  lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi  hozzávalóval összedolgozzuk, ezután folpackba csomagolva hidegre  tesszük.A lehűlt tésztánkat enyhén lisztezett felületen kissé nagyobbra  nyújtjuk, mint a pite formánk és kibéleljük vele. Ezután belekanalazzuk a  krémet, elsimítjuk tetejét, rákenjük a kikevert  lekvárt, végül körbe  rakjuk a felszeletelt körtével.Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig. A megsült pitét kivesszük a sütőből és azon nyomban rákenjük a karamellt, ezután hűlni hagyjuk. Tipp: érdemes levehető aljú formát használni, a tálalásnál könnyebbséget jelent.Forrás: net 
Krém
    A   pudingot sűrűre főzzük a cukorral, vaníliával  és a tejjel, majd hűlni  hagyjuk, ha már kellően lehűlt a pudingunk akkor beledolgozzuk a túrót  egy botmixer segítségével, krémes, sima állagot kell kapnunk. 
Karamell
    A cukrot és a vizet lassan melegíteni kezdjük alacsony hőfokon, kevergetni nem kell csak néha kicsit megmozdítani az edényünket.Amikor a cukor felolvadt egy kicsit emelünk a hő mennyiségén, de  őriznünk kell. Ha elérte az arany barna szint, levesszük a tűzről és  hozzáadjuk a kisebb kockára vágott hideg vajat, felöntjük a tejszínnek,  mehet bele egy csípet só, visszatesszük a tűzre.Ezután már folyamatosan kevergetni kell amíg egy kissé besűrűsödik, krémszerű állagot vesz fel, ez egy pár percig eltart.Nem kell teljesen sűrűnek lennie, mivel ahogy hűlni  kezd úgy sűrűsödik be, ha nagyon összeáll a felhasználás előtt kicsit  felmelegítjük. 
Egyebek
    A körtéket alaposan megmossuk, ketté vágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd felszeleteljük. 
    sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéstepsi mérete: 25 cm |