| | Receptek : Sült kacsacomb párolt káposztával és hagymás burgonyával | 
 
 Sült kacsacomb párolt káposztával és hagymás burgonyávalKatharosz módra  2016.11.02. 22:54 
	hozzávalók / 4 adag
	
		elkészítés
		
			
				
					A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütő tálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb 200 fokra előmelegített sütőben tesszük.
					Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd visszafordítjuk a combokat és ropogós pirosra sütjük. Mivel én az eredeti zománcozott kacsasütőt használom, ebben szinte a végéig lefedve marad, de így is megpirul. Akinek nincs ilyen az a puhulás után takarja ki és süsse pirosra.
					Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk és kb 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.
					A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybe forgatjuk, ha szükséges után ízesítjük.
					A másik fej hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk hozzáadjuk a vékony szálasra szelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután lefedve párolni kezdjük, cukorral ízesítjük és néha megkeverjük, vigyázva rá, hogy le ne ragadjon.
					Ha a levét kellően elfőtte, kevés pezsgővel pótoljuk a folyadékot, csak annyira pároljuk meg, hogy kissé ress maradjon a káposzta, majd ecettel beállítjuk az ízét.
					Végül a ropogós kacsacombokat a hagymás- tört burgonyával és a pezsgős káposztával tálaljuk. 
	
		
			sütési hőfok: 200°C
			sütési mód: alul-felül sütés 
	  |