| 
 Flamingó szeletKatharosz  2023.04.10. 17:53 
	Hozzávalók 
	Tészta 
	- 30 dkg sima liszt 
	- 4 evk porcukor 
	- 1 evk zsír 
	- 1 db tojás 
	- 1 dkg szalalkáli 
	- 1 csípet só 
	-  1,5 üveg császárkörte aroma 
	-  1- 1,5 dl tej 
	Krém 
	- 20 dkg puha vaj 
	- 25 dkg porcukor 
	- 6 dl tej 
	- 2 csomag vaníliás pudingpor 
	- 1 csomag vaníliás cukor 
	Elkészítése 
	A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk, majd elmorzsoljuk a zsírral. 
	Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, ezután a lisztes keverékhez adjuk a tojással együtt, majd  összegyúrjuk, szükség esetén még kevés tejet adumk hozzá, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. 
	A tésztát három részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen 20 x 30 cm-s lappá nyújtjuk, ezután lisztezett tepsi hátlapjára tesszük, villával megszúrkáljuk! 
	Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 6 - 8 perc alatt megsütjük. 
	A krémhez a tejet felfőzzük a pundingporral, ezután fóliával lefedve teljesen kihűtjük. 
	Közben a puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, a kihűlt pudingot szintén kihabosítjuk,  végül a kétféle krémet egybedolgozzuk. 
	Ezután megtöltjük a lapokat, lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük ez alatt a lapok megpuhulnak! 
	Másnap porcukorral megszórva tálaljuk. |