| 
 Gesztenyés kekszes sütiKatharosz  2024.03.11. 15:28 
	Hozzávalók 
	Tészta:      
	- 4 db tojás    
	- 15 dkg porcukor     
	- 15 dkg vaj     
	- 18 dkg  finomliszt     
	- 2 dkg kakaópor      
	- 9 gramm sütőpor      
	- 1 csípet só      
	Krém:       
	- 3 dl tej    
	- 1 tasak vanília ízű pudingpor     
	- 18 dkg porcukor        
	- 22 dkg vaj       
	Kekszes töltelék:     
	  
	- 25 dkg gesztenyemassza        
	- 5 evk baracklekvár        
	- 2 evk kakaópor       
	- 50 dkg háztartási keksz       
	- 3 dl tej       
	- fél dl rum        
	- 15 dkg étcsokoládé + 1 evk olaj: tetejére 
	Készítése: 
	- A tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük. 
	- A lisztet összeszítáljuk a cukrozatlan kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos vajas masszába keverjük.     
	- A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csípet sóval kemény habbá verjük, ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze a tojásos masszába forgatjuk!   
	- Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit és belesimítjuk az előkészített tésztát. 
	- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, tűpróba!     
	- Közben 3 dl tejjel elkészítjük a pudingot, hűlni hagyjuk!     
	- Amig hűl addig a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk vele.     
	- Egy nagylyukú reszelővel lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a kakaóport és elkeverjük benne, ezután felöntjük a tejjel, rummal, majd  simára dolgozzuk.     
	- Hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt kekszet és összeforgatjuk vele.  
	- A közben kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, majd egy állítható formába tesszük az egyik lapot, rákenjük a pudingos krém felét és egy rövid időre hidegre tesszük.   
	- Ezután óvatosan rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd elsimítjuk rajta a maradék  pudingos krémet végül befedjük a másik piskóta lappal,       
	- Lefedjük egy folpackkal és egy éjszakára hidegre tesszük.      
	- Másnap a tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.  Forrás: net   
	  |