Sajtos kenyér
Katharosz 2025.03.05. 22:10
HOZZÁVALÓK
- 45 dkg kenyérliszt BL80
- 1 evk síkér
- 10 dkg natur sajtkrém
- 5 dkg edami sajt reszelt
- 3 dkg parmezán sajt
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ekv olivaolaj
KÉSZÍTÉSE
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel.
- Ezután az átszitált liszthez adjuk a sót és a síkért elkeverjük benne, majd a kétféle reszelt sajttal is összeforgatjuk, végül mehet bele a többi hozzávaló és az élesztő, ezután pár perc alatt bedagasztjuk.
- Kicsit kézzel is átgyúrjuk, majd kevés olajjal lekenjük a tetejét és letakarva a duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
- Ha megkelt enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra lapítjuk, majd feltekerjük mint a bejglit.
- A sütőformát vékonyan kikenjük olajjal és belerakjuk a feltekert tésztát, tetejét megszórjuk liszttel, majd 2-3 helyen pengével bevágjuk
- Ezután letakarva kb 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra és megsütjük a kenyeret kb. 50-55 perc alatt.
- Ha megsült a formából egy rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk!
--Forrás: net
|