| 
 Amerikai krémesKatharosz  2025.05.16. 19:39 
	HOZZÁVALÓK 
	PISKÓTA 
	- 7 db tojássárgája 
	- 20 dkg cukor 
	- 20 dkg finomliszt 
	- 1 cs sütőpor 
	- 2 ek kakaópor 
	- 1 csípet só 
	- 11 ek víz 
	- 2 ek olaj 
	KRÉM 
	- 7 tojásfehérje 
	- 7-10 ek cukor 
	- 2 cs vaníliás pudingpor 
	- 6 dl tej 
	TETEJÉRE 
	- 4 dl habtejszín 
	- cukor ízlés szerint 
	- 5 dkg étcsokoládé 
	ELKÉSZÍTÉSE 
	- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és azzal is simára dolgozzuk. 
	- A lisztet átszitáljuk a sütőporral, kakaóval és a sóval, majd kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk. 
	- Ezután  egy sütőpapirral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 
	- Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. 
	- A pudinból és a tejből sűrű krémet főzünk a leírás szerint, ha kész a tűről  levesszük és összeforgatjuk a keményre vert tojáshabbal. 
	- A sütőből kivesszük a  kész forró piskótát és nyomban rásimítjuk a pudingos krémet, visszatesszük a sütőbe közepes hőfokra még 10-15 percre! 
	- Ha kész kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. 
	- Végül keményre vert tejszínhabbal vonjuk be a teljesen kihűlt süteményt, ezután reszelt csokival díszítjük. 
	- Ezután egy éjszakára érdemes hidegre tenni! 
	- tepsi: 35x27 cm 
	tipp: a krém elkészítését úgy időzítsük, hogy a piskótánk éppen akkor legyen kész, mire elkészülünk vele! 
	Forrás: net |