Amerikai krémes
Katharosz 2025.05.16. 19:39
HOZZÁVALÓK
PISKÓTA
- 7 db tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 csípet só
- 11 ek víz
- 2 ek olaj
KRÉM
- 7 tojásfehérje
- 7-10 ek cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
TETEJÉRE
- 4 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
- 5 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉSE
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és azzal is simára dolgozzuk.
- A lisztet átszitáljuk a sütőporral, kakaóval és a sóval, majd kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk.
- Ezután egy sütőpapirral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
- A pudinból és a tejből sűrű krémet főzünk a leírás szerint, ha kész a tűről levesszük és összeforgatjuk a keményre vert tojáshabbal.
- A sütőből kivesszük a kész forró piskótát és nyomban rásimítjuk a pudingos krémet, visszatesszük a sütőbe közepes hőfokra még 10-15 percre!
- Ha kész kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
- Végül keményre vert tejszínhabbal vonjuk be a teljesen kihűlt süteményt, ezután reszelt csokival díszítjük.
- Ezután egy éjszakára érdemes hidegre tenni!
- tepsi: 35x27 cm
tipp: a krém elkészítését úgy időzítsük, hogy a piskótánk éppen akkor legyen kész, mire elkészülünk vele!
Forrás: net
|