Sertésborda diplomata módra
Kati /saját/ 2011.10.09. 00:13
Nagyon finom ünnepi étel.
Hozzávalók : 60 dkg sertéskaraj / csont nélkül /, só, 2 evk. liszt, 1 dl olaj, 20 dkg csirkemáj. 1 közepes fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 2 db zsemle, csipet bors, 1 kk. majoranna, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, valamint a bessamelbe 1 tojássárgája, és egy kevés tejfől.
Elkészités : A karajt 4 egyforma szeletre vágom. Kissé kiverem, bevagdosom,sózom, és lisztben megforgatva, kevés olajban elősütöm, majd kevés vízet aláöntve fedő alatt megpárolom. A májat a finomra vágott és megdinsztelt vöröshagymához adjuk a feszeletelt gombával együtt és megpiritjuk. Az előzetesen tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk., sóval, borssal, majorannával, ízesitjük, és a tojással elkeverjük. A bordákat kivajazott tűzálló tepsibe tesszük, és mindegyik tetejére a májból egy gobócot teszünk. Ezútán sűrű bessamellel vonjuk be és reszelt sajjttal megszórjuk, majd meleg sütőben pirósra sütjük. Köret hasábburgonya és saláta .
|