Tejporos lángos
Kati /saját/ 2011.10.09. 22:10
Nálunk bevált ez a recept, gyakran csinálom,igazán érdemes kipróbálni.
Hozzávalók : 1 kg liszt, 6 - 7 dl langyos sós víz - / 2.5 dkg só / , kovász 3 dkg tejporból, 1 dl langyos vízből, 1 dkg cukorból ,5 dkg élesztőből és 1 evk lisztből készitünk.
Készités : a megkelt kovásszal és a sós vízzel / apránként adagolva / közepesen lágy tésztát készitünk, majd kétszer kelesztjük . Ezútán egy olajos tálcára annyi darabot egymástól egy kicsit távol teszünk / gombóccá / alakitva amennyit sütni szeretnénk és egy kicsit újra kelesztjük . ezútán olajos kézzel lángos formára húzogatjuk és bő olajban kisütjük, papirtörlőn lecsepegtejük. A maradékot hűtőben pár napig tárolhatjuk.-
Káposztás változatnál 50 dkg káposztát lereszelünk , megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, kevés cukrót karamellizálunk, zsiradékot adunk hozzá ,rátesszük a káposztát ,megborsózzúk és megdinszteljük. Ezután ha lehült a lángostésztába dagasztjuk.
|