Lekváros bukta
Kati /saját/ 2011.10.24. 23:14
Régmúltat idéző ízek, de azóta is kedvelem.
Hozzávalók : 2,5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 db tojássárgája, 1 mk só, 50 dkg liszt, kb 3 dl langyos tej, 6 dkg olvasztott margarin amit a végén dagasztunk bele
Készités : 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk úgy, hogy a maradék tejet fokozatósan adagoljuk hozzá, a végén hozzáadjuk az olvasztott margarint is. Kétszer kelesztjük, ezután vajas gyúrólapon kb. 1 cm vastagra nyútjuk, majd 8 - 10 cm- es négyszögekre vágjuk. Közepébe gyümölcsízt teszünk és összecsavarjuk, olvasztott vajba mártjuk, és vajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a buktákat. Tetejüket olvasztott vajjal lekenjük, és 15 percig pihentetjük, ezután közepesen forró sütőben megsütjük.
|