Receptek : Mézes csirkecomb - Kantoni rizzsel |
Mézes csirkecomb - Kantoni rizzsel
Kati /saját/ 2012.02.09. 22:54
Ezt a receptet " Kylie Kwong " Kínai származású Ausztrál séf műsorában láttam, a családom egyik kedvence lett rögtön.
Hozzávalók: 7 db kicsontozott, lebőrözött, csirkrecombot falatnyi darabokra vágunk / kb. 1 cm széles csikok/, majd a következő pácba tesszük egy éjszakára.
Pác: 2 evk. sötét szójaszósz, 2 evk. világos szójaszósz, 2 evk. osztrigaszósz, 2 evk. kinai főzőbor, fél csésze méz, szezám olaj, chili, 5 fűszer keverék.
Majd másnap forró mogyoró olajban / napraforgó / , 2 - 3 adagban állandóan kevergetve megpiritjuk. Majd visszatesszük a wokba az elkészült adagokat frissen vágott chili paprikával és limet csavarunk rá.
Kantoni rizs: 1 fej vöröshagymát nagyobb kockákra vágunk, 4 gerezd fokhagymát felszeletelünk, egy kis darab gyömbért lereszelünk, majd meleg olajban kevergetve piritani kezdjük, közben kevés cukorral karamellizáljuk. Csikókra vágott sonkát adok hozzá és együtt tovább piritom, kevés főzőbort és szójaszószt adok hozzá, kicsit átforgatom, majd hozzákeverem a főtt rizst, sózzuk, belekeverünk karikára vágott újhagymát, és az előzőleg enyhén megsütött tojásrántottát, összekeverjük és szójával ízesitjük.
Mennyiségeket a rizsnél nem írtam, mert ez attól függ, hogy hány személyre készitjük. De a tojásból a legkisebb adaghoz is 2 db szükséges, 1 cs újhagyma.
Wokban készültek az ételek.
|