Holstein szelet
Kati /saját/ 2012.03.09. 22:37
" RETRO KAJA "
Hozzávalók: személyenként 2 szelet karaj, 2 db tojás, tej, só bors, liszt, olaj, vaj.
Készítése: a felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra, / igy nem lesz száraz/, Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk, beborsozzuk, és lisztben megforgatjuk. Felhevitett olajon sütjük oldalanként kb 2-2 percig, de a második oldal sütésénél egy darabka vajat adunk hozzá. ezután egy előmelegitett tálra szedjük, és mindegyik szelet húsra egy darabka fagyos vajat rakunk, alufóliával néhány percre lefedjük. Közben a visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk.. Végül mindegyik hússzeletre teszünk egy- egy tojást, hasábburgonyával és salátával tálaljuk. Ez csak frissen jó.
|