Csőben sült zöldséges tészta
ahogy én készitem 2013.01.12. 20:01
Ízletes, finom csőben sült tésztaétel.
Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 60 dkg fagyasztott mexikói zöldség, 4,5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 3 db tojás, 20 dkg sajt bele / fele füstölt bele / + 5 dkg sajt a tetjére, 1 fej vöröshagyma, 15 dlg húsos szalonna, 20 dkg sonka, só, bors, ételízesítő por, vaj, zsemlemorzsa.
Készítése: A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszürjük, de egy keveset felfogunk a levéből. A kockára vágott szalonnát sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kevergetve üvegesre sütjük, belekeverjük a csikókra vágott sonkát és azzal is átforgatjuk.
- Belerakjuk a fagyasztott zöldséget, fűszerezzük, só, bors, ételízesítő por, felöntjük a tészta főzővízével, de csak annyit adjunk hozzá, hogy ne lepje el. Letakarva megpároljuk, ez hamar megvan. Mielőtt elfőné a levét belekeverjük a tésztát.
- Közben a tejfölt elkeverjük a tojásokkal, tejszínnel, kevés só, bors, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Ezután beleforgatjuk a zöldséges tésztát, majd egy vajjal kikent morzsával megszórt hőálló tepsibe öntjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
- Sütés: 200 fokon, pirosra sütkük.
|