Rakott krumpli másként
ahogy én készítem 2013.03.23. 19:36
Nagyon finom, ízletes, kiados egytálétel. A maradék pörkölt felhasználásával készült!
Hozzávalók: 40 - 50 dkg pörkölt maradék, 1 kg héjában főtt burgonya, 6 db főtt tojás, 25 dkg parasztkolbász, 3 - 4 dl tejfől, 4 evk olaj, 10 - 15 dkg reszelt trappista sajt, vaj a kenéshez.
Készítése: A krumplit és a tojásokat meghámozzuk, a pörköltet ledaráljuk és összekeverjük a szaftjával. Egy tepsit vagy egy hőálló tálat vajjal vagy margarinnal kikenek.
- Rétegezés: egy sor karikára vágott krumpli, erre karikára vágott kolbász / fele mennyiség /, rásimítjuk a fele darált pörköltet, egy sor karikára vágott tojás, 2 evk olajjal meglocsoljuk, megkenjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk. A következő réteget ugyan ebben a sorrendben rakjuk rá, a tetejére reszelt sajt kerül.
- Sütés közepes hőfokra előmelegített sütőben, kb. 25 - 30 perc.
- Tipp: bábmilyen pörkölt maradékot felhasználhatunk hozzá, finom ízletes ételt kapunk.
|