Sárgarépa kuglóf kókusszal
ahogy én készítem 2013.04.08. 23:23
Isteni finom, zamatos, nálunk pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 db tojás, 30 dkg reszelt sárgarépa / nagylyukú reszelőn /, 1 citrom reszelt héja, csipet só, 2 dl olaj, 30 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg kókuszreszelék, 7 dkg vörös áfonya.
Készítése: A kétféle cukrot habosra keverjük a tojásokkal, és a citromhéjjal. Majd fokozatósan adagolva hozzáadjuk az olajat, a csipet sót, és beleforgatjuk a reszelt répát is.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, kókusszal és az áfonyával, majd apránként adagolva a tojásos masszába forgatjuk.
- Egy kuglóf formát olajjal kikenünk, lisztezünk, és beleöntjük a masszát.
- Sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb 45 - 50 percig. Tűpróba! Ha a teteje nagyon pirulna alufóliával letakarjuk.
- Ha kész a formában hagyjuk hűlni 15 percig, ezután rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Porcukorral meghíntve vagy citrommázzal bevonva tálaljuk.
|