Csokis kuglóf
ahogy én készítem 2013.04.19. 21:45
A csokoládétól finom ízletes, pehelykönnyű kuglóf.
Hozzávalók: 12 dkg puha margarin, 20 dkg cukor, 3 db tojás, 125 ml tej, 25 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, csipet só, 1 cs vaníliás cukor, mazsola, 10 dkg olvasztott csokoládé.
- Máz: 10-15 dkg porcukor, 1 citrom leve kikeverni.
Készítése: A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadva tovább keverjük.
- Fokozatósan adagolva belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet és a mazsolát.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan az előző masszába forgatjuk. Két részre osztjuk, és az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott, de kihűlt csokoládét.
- Egy kuglóf formát kikenünk és lisztezünk, belerakjuk a sárga masszát, majd a tetejére a csokisat. Egy fakanál nyelével óvatosan belekeverünk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig. Tűpróba! A sütőből kivéve kb 15 percig a formában hagyjuk, ezután rácsra boritva hűlni hagyjuk.
- Végül a citrommázat rácsurgatjuk.
|