Málnás gyümölcstorta
Katharosz módra 2013.08.20. 21:13

Gyorsan elkészülő, könnyű finomság.
Hozzávalók: - Krém: 5 dl tej, 1 csomag epres pudingpor, 7 dkg porcukor, 12 dkg puha vaj, 3 evk eperdzsem, 20 dkg málna, 1 csomag torta zselé, 2-3 evk kristálycukor.
Piskótához: 3 db tojás, 3 evk cukor, 3 evk finomliszt, késhegynyi sütőpor.
Készítése: - Piskóta: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, de közben kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab.
- Egy gyümölcstorta formát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk belesimítjuk a piskóta masszát.
- Sütés 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, tűpróba, az elején nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik. Hűlni hagyjuk.
Krémhez: 4 evk tejjel, és a lekvárral elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a pudingos tejet, és kevergetve besűrítjük, ezután letakarva hűlni hagyjuk.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal.
Összeállítás: a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, kirakjuk a málna szemekkel, és hidegre tesszük, hogy megdermedjen.
- Ha megdermedt tortazselével bevonjuk / leírás szerint /.
|