Receptek : Sajttal-sonkával töltött karaj |
Sajttal-sonkával töltött karaj
Katharosz módra 2013.10.27. 15:37

Ez egy igazi retro kaja, amit néha érdemes beiktatni a menübe.
Hozzávalók: - 4 dupla szelet karaj, 10 dkg sonka / szeletelve /, 10 dkg sajt, só, 4 dl tej, 2 db tojás,10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa.
- Sütéshez: 3 dl olaj.
Készítése:- A húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egybe / nyitott szelet /, ezután kissé kiverjük, sózzuk, majd hideg tejjel leöntjük, hogy ellepje, lefedjük és másnapig hidegre tesszük.
- A lecsepegtetett és megtörölt húst beborítjuk sonkával, majd erre egy darab sajtot teszünk és úgy csomagoljuk bele, hogy ne látszódjék ki sehol, ekkor a húst egybeborítjuk és a nyitott részeket hústűvel összetűzzük. / fogvájó is jó /
- Bundázzuk be, lisztbe forgatjuk, tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába.
- Ezután meleg, de nem túl forró olajba rakjuk, az első oldalának a sütésénél lefedjük a serpenyőt, majd kitakarva készre sütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
- Sült krumplival és salátával tálaljuk.
Tipp: érdemes előző napon tejbe áztatni a húst, mert sokkal finomabb lesz, nem szárad ki. A sonkával azért kell kellően beburkolni a sajtot, hogy ne folyón ki a sütés alatt.
|