Csirkecomb kuktában
Katharosz módra 2014.02.10. 23:57

Ez egy nagyon régi elfelejtett receptem. A minap szokás szerint azon tűnődtem, hogy mit főzzek már megint? Amikor erre esett a választás, nagyon finom ízletes étel és ami a nagy előnye, hogy villám gyorsan elkészül és el is fogy.
Hozzávalók:- 8 db felső csirkecomb vagy 4 db egész, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 8 dkg zsír, só, bors, vegeta, kevés víz.
Készítése: A finomra vágott hagymát a zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk.
- Rátesszük a vegetával és frissen őrölt borssal beszórt combokat, a felszeletelt fokhagymát, kevés vizet adunk hozzá.
- Lefedjük a kuktát és 25-30 perc alatt megpároljuk, ekkor kitakarjuk és lassú tűzőn megpirítjuk mind a két oldalát, zsírjára sütjük.
Tipp: ízlés szerint csirkemellel is készíthetjük, a bőrét érdemes mindkét esetben rajta hagyni, mert ízletesebb lesz.
Ízlés szerínti körettel tálaljuk.
|