Habos krémes
Katharosz módra 2014.09.14. 20:16

Ez egy pehelykönnyű finom krémes süti, nálunk bejött!
Hozzávalók: Piskóta: 8 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 darált babapiskóta, 5 db tojásfehérje, 2 db tojássárgája, 1 tk sütőpor, 1/2 dl olaj, csípet só.
Krém: 3 db tojássárgája, 1,5 csomag tejszínes pudingpor, 5 evk cukor, 6 dl tej, 10 dkg vaj, 2 evk porcukor.
Habhoz: 4 dl tejszín, 3 csomag vaníliás cukor, 5 dkg étcsokoládé.
Készítése: Krém: 4 dl tejet felforralunk, a tojások sárgáját és 5 evk cukrot habosra keverünk, hozzáadjuk a pudingport, majd apránként belekeverjük a tejet is.
- Ezután a forró tejhez adjuk, majd állandó keverés mellet besűrítjük, hűlni hagyjuk, de néha megkeverjük.
- Közben a puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt pudinggal habosra keverjük és hidegre tesszük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé vaníliás cukorral ízesítjük és szintén hidegre tesszük az összeállításig.
- Piskóta: összeforgatjuk a babapiskótát, diót, sütőport és egy csípet sót.
- A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojások sárgáját is.
- Ezután kisebb adagokban hozzáadjuk az olajat is, végül óvatosan többszöri adagban beleforgatjuk a diós keveréket is.
- Egy 35 x 38 centiméteres tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótát, majd 170-180 fokon megsütjük.
- Ha kihűlt keresztben ketté vágjuk.
- A felvert tejszínből 2 evőkanálnyit a pudingos krémbe forgatunk.
- Ezután rákenjük az egyik lapra és beborítjuk a másik diós lappal, erre a kemény hab kerül, végül durvára reszelt csokival megszórjuk, és hidegre tesszük.
Forrás: NOSALTY
|