Mokkarolád
Katharosz módra 2014.09.21. 20:42

Ezt a finom süteményt a kávé kedvelők figyelmébe ajánlom. A krém elkészítése a különleges benne, ezért is próbáltam ki, csak ajánlani tudom!
Hozzávalók: Piskóta: 5 db tojás, 5 ekv cukor, 5 evk liszt, csípet só, 1 csapott teáskanál sütőpor.
Krém: 25 dkg háztartási darált keksz, 2 dl erős kávé / főzött /, 20 dkg puha margarin, 20 dkg porcukor, 1 evk kakaópor, 1/2 dl rum.
Máz: 10 étcsokoládé 60%-os, 1/2 tejszín.
Készítése: Krém: a forró kávéba belekeverjük a rumot és a kakaóporral elkevert darált kekszet, hűlni hagyjuk.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd adagonként belekeverjük a kekszes masszát, a robotgép legkisebb fokozatával, amíg a piskóta készül hidegre tesszük.
- Vigyázzunk ne keverjük túl, mert kicsapódhat a kekszes rész és szemcsés lesz!!!
Piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral.
- A tojások fehérjét verni kezdjük a csípet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
- A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés180 fokon 15 - 18 percig.
- A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, óvatosan feltekerjük és egy rácson hűlni hagyjuk.
Összeállítás: a piskótát óvatosan kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, a papírt rajta is hagyhatjuk, ezután dermedni hidegre tesszük.
- A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és kevergetve felolvasztjuk benne, ha szükséges egy rövid időre vissza tehetjük a tűzre.
- A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével, ez könnyen megy, ezután hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta.
Tepsiméret: 35 x 38 centiméteres.
Forrás: net
|