Csicseriborsó leves
Katharosz módra 2014.09.28. 17:51

Eddig valamiért kimaradt az életemből a csicseriborsó, de most pótolom, mivel a családomban nagy sikert aratott. A Fiam nem igazán rajong a levesekért, de ez neki is bejött!
Hozzávalók: 40 dkg konzerv csicseriborsó, 30 dkg zöldbab fagyasztott / zöldszinű /, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa. 3 szem krumpli, 1 cs. petrezselyem, 1 dl főzőtejszín, 1 evk étkezési keményítő, fűszerek: 1 mk római kömény, 1 mk mustármag, 1 mk curry por, só, bors, ételízesítőpor, 3 evl olaj.
Készítése: - A finomra vágott hagymát, kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, kevergetve kicsit megpirítjuk benne.
- Rádobjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldbabot átforgatjuk, majd felöntjük kb 2 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, felforraljuk és félpuhára főzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumpli és a leszűrt csicseriborsót, készre főzzük.
- A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a leveshez adjuk, ízesítjük sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel.
Forrás: net
|